وبلاگ شخصی محیابرومند

در رابطه با مباحث کامپیوتری

وبلاگ شخصی محیابرومند

در رابطه با مباحث کامپیوتری

وب سرور


سرورها با کاربری مختلف و دارای اطلاعات متفاوت می باشند. در زیر تعدادی از سرورها  ذکر شده است :

فایل سرور FTP Server

میل سرور Mail Server

دایرکتوری سرور Direcrory Name Server) DNS)

وب سرور Web Server

اصلی ترین وظیفه یک وب سرور ارائه صفحات وب به کاربران است.

کار وب سرور این است که بین یک سرور و مرورگر بازدید کننده وب سایت (فایرفاکس، گوگل کروم، سافاری، و غیره) ارتباط برقرار کند.

وب سرور صفحه ی وب مورد نظر را به کاربر نمایش می دهد. که برای این کار وب سرور ها یک IP و یک Domain یا دامنه خواهند داشت. هنگامی که شما دامنه ی مورد نظر خود را  در مرورگر وارد می نمایید، مرورگر در فضای اینترنت به دنبال سرور میزبانی کننده آن می گردد که در واقع آن سرور را از روی IP پیدا خواهد کرد. هر سرور در فضای اینترنت دارای IP منحصر به فرد یا یکتای خود می باشد و هر دامنه نیز به IP مشخصی اشاره می کند، در نتیجه مرورگر با توجه به IP ست شده بر روی دامنه سرور میزبان را پیدا می کند و درخواست نمایش سایت به سرور ارایه می گردد سپس سرور با توجه به نوع وب سایت در داخل فایل های موجود جست و جو می نماید و یک صفحه به نام Index.html را در پاسخ برای مشاهده کاربر ارسال می کند. و هنگامی که کاربر صفحات داخلی و لینک ها و عکس های داخل سایت را باز می کند نیز به همین روش وب سرور اطلاعات را از فایل های ذخیره شده در آن به کمک آدرس ها و یا همان Url  یا لینک آن ها پیدا می کند و در اختیار کاربر قرار می دهد

یک وب سرور یا Web Server در واقع یک نرم افزار یا یک سخت افزار است که برای سرویس دهی محتوا یا Content هایی از قبیل صفحات HTML ، فیلم و … برای استفاده کاربران عادی توسط مرورگرهای اینترنتی پیاده سازی و مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع Web Server همان چیزی است که مرورگر اینترنتی شما به آن وصل می شود و اطلاعات مورد نیاز شما را از آن دریافت می کند ، برای مثال همین الان که شما در حال مشاهده این مطلب دروبلاگ شخصی محیا برومند هستید ، محتوای موجود در این صفحه بر روی یک وب سرور قرار گرفته است و مرورگر شما به این وب سرور متصل شده و اطلاعات را دریافت و به شما نمایش می دهد.

هنگامی که شما آدرس صفحه ای را در مرورگر خود وارد می کنید، مرورگر با استفاده از سرویس DNS   ، آدرس IP مربوط به سایت را به دست می آورد و با استفاده از آن درخواست دریافت صفحه ی وب را به آدرس IP بدست آمده ارسال می کند. 

برای مثال اگر آدرس سایت میزبان فا را (www.mizbanfa,.net) در مرورگر خود وارد کنید، درخواست شما برای دریافت اطلاعات مربوط به صفحه اصلی سایت به دامنه سایت ارسال می شود. پس از این مرحله، درخواست شما به DNS server ارجاع داده می شود تا IP مربوط به سرور سایت را دریافت کند. 

در این مرحله درخواست شما به سرور می رسد و توسط وب سرور مورد پردازش قرار می گیرد. در نهایت پاسخ درخواست شما در قالب صفحات HTML همراه با اطلاعاتی دیگر تحت پروتکل HTTP به مرورگر شما ارسال خواهد شد. بنابراین وب سرور را می توان به نامه رسانی تشبیه کرد که وظیفه تبادل اطلاعات میان وب سایت و کاربران را بر عهده دارد.

وب سرور ها در واقع دو معنی دارند:

_ برنامه کامپیوتری

_نوع و معنی دوم وب سرور کامپیوتری است که یک برنامه کامپیوتری را اجرا می کند .

از جنبه سخت افزاری ، یک وب سرور یک رایانه است که نرم افزار وب سرور و فایل های اجزای  وب سایت را ذخیره می کند، به عنوان مثال اسناد HTML، تصاویر، استایل شیت های CSS و فایل های جاوا اسکریپت. این وب سرور به اینترنت متصل است و از تبادل اطلاعات با سایر دستگاه های متصل به وب پشتیبانی می کند.

از جنبه نرم افزاری، یک وب سرور شامل چندین بخش (حداقل یک سرور HTTP) است که چگونگی دسترسی کاربران به فایل های روی هاست را کنترل می کند. یک سرور HTTP بخشی از نرم افزار است که URL ها (آدرس های وب) و HTTP (پروتکلی که مرورگر شما برای مشاهده صفحات وب استفاده می کند) را درک می کند. این سرور از طریق نام دامنه ی  وب سایت هایی که در آن ذخیره می شوند، قابل دسترسی است و محتوا را به دستگاه کاربر نهایی عرضه می کند.


وب سرور استاتیک (Static) یا داینامیک (Dynamic) :

یک وب سرور استاتیک شامل یک کامپیوتر (سخت افزار) به همراه یک سرور HTTP (نرم افزار) است. که آن را “استاتیک” می نامیم زیرا سرور، فایل های میزبانی شده را “همان گونه که هست” به مرورگر شما می فرستد.

یک وب سرور پویا یا داینامیک، شامل یک وب سرور استاتیک، به علاوه ی یک نرم افزار اضافی، (اغلب یک سرور برنامه و یک پایگاه داده) است. که آن را “پویا” می نامیم، زیرا سرور برنامه، فایل های میزبانی شده را قبل از فرستادن آن ها به مرورگر شما، از طریق سرور HTTP به روز می کند .

برنامه های وب سروری مختلفی با توجه به سیستم عامل سرور وجود دارند که از جمله معروف ترین آن ها Apache  بر روی Linux و همچنین IIS بر روی سرور هایی با سیستم عامل Windows می باشند.

انواع مختلف وب سرور ها وجود دارند از محبوب ترین انها می توان به nginx، IIS ، Apache ، Lite speed اشاره کرد .